מסחר בקרן נאמנות מחקה מדד

בס"ד

שלום רב לאוהביי תורתך!

1. האם מותר להשקיע בקרן נאמנות, שהמדיניות שלה הוא חיקוי מדדים, של אג"ח למיניהם, או של מניות?

2. בנוסף, רציתי לשאול, אם יש נפק"מ אם הקרן מחקה מדדי אג"ח של חברות, או אג"ח של ממשלת ישראל?

תודה מראש, וכל טוב סלה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם לא מדובר במסחר אמיתי של אג"ח ומניות יש בכך בעיה של ריבית. גם במסחר אמיתי באג"ח יש בעיה של ריבית, באג"ח ממשלתיות ניתן להקל יותר.

באופן כללי אין להשקיע בקרן ללא תעודת כשרות של גוף מוסמך (היתר עיסקא לא מספיק).

מקורות:

מסחר שאינו אמיתי, דומה להלוואה לפי מדד, שיכולה להעלות ולרדת ויש בכך איסור ריבית. לעניין אג"ח עיין כאן.