הכשרת כף חלבית שנגעה בבשרי חמים

שלום וחג שמח,

לפני שבוע אימי הכינה לנו דג לשבת , אימי מכינה את הדג בסיר פרווה שאני גם חושב שהוא מיועד רק לדג. אבל היא חותכת את השום וכו' עם סכין בשרית . חיממתי בשבת את הדג בתבנית חד פעמית , אני לא חושב שזה התחמם לרמה שהיד אינה סולדת בו אלא לחום נעים לאכילה.. (בכל זאת פלטה) , אך מזגתי את הדג עם כף חלבית שאפשר להניח שהיא לא בת יומה, לצלחת חלבית וכו' וכנראה שגם השתמשתי במזלג וואולי סכין חלבי. שאינני יודע מי הם מבין כל השאר. מה יש לעשות? ומה עם איכשהו השתמשנו באותה כף לדוג והוצאנו איתה דבש מתוך הקופסא וכו'? מה על השאר המוצרים שהיו עלולים לבוא במגע עם הסכום הנ"ל?

-נ.ב כי אימי שאלה ואמרו לה שעליי להכשיר את הכף הספציפית היא שאלה ללא ידיעתי.

תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב

אם אתה יודע מה היא אותה כף תכשיר אותה, אבל אם אתה כבר לא יודע, כיון שהכל אינו בן יומו וכל כף שיש לכם היא ספק דרבנן, אין צורך לעשות שום דבר. כמו כן, אם אכן נראה לך שלא היה יד סולדת בכלל אין חשש אפילו לכתחילה. במיוחד שיש כאן עוד הרבה צירופים, כיון שרק השום בשרי ולא הדג ומי אמר שנגע בשום עצמו, וגם הנושא של דבר חריף אינו מוכרע בפוסקים.