אזכרות בשנה מעוברת

שלום כבוד הרב.
כבודו אמי נפטרה בתאריך ח" בטבת תשע"ו.
מאחר והשנה היא מעוברת מתי עלי לעשות אזכרות ? וכמה פעמים ?כמוכן ממתי עלי להפסיק לומר קדישים?אני די מבולבל עם העניין הזה אשמח באם תעזור לי. תודה וחג שמח.

תשובה:

שלום רב

הקדיש אומרים 11 חודש, עד ח' בחשון, ולמנהג הספרדים עולים אז גם לקבר. ב12 חודש ח' בכסלו העלייה לקבר העיקרית, ויש מהדרים לעלות לקבר גם ביום הפטירה, כמבואר בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא.

בשורות טובות ושנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רוב הקהילות נוהגים להפסיק לגמרי, יש מיהודי מרוקו שמפסיקים רק שבוע וחוזרים לומר קדיש עד ה12 חודש, תברר אצל רבני קהילתך.