משאבת מים חשמלית בשבת

מה הפתרון למי שכר דירה בעיר בקומה רביעית, והתברר לו שהמים מגיעים ע"י משאבות לקומות הללו, דיבר עם החברה אמרו שאין פיקוד שבת למשאבות?

תשובה

שלום רב

אם מדובר במשאבה בבנין, כך שכל הפעלה של הברז בעצם מפעילה משאבה חשמלית אין דרך להשתמש בזה בשבת. אולם אני לא ממש מכיר מה קורה בשטח, הייתי מציע לך לפנות למשמרת השבת בטל' 072-2164422.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אנחנו גרים בדירה בבנין חדש ומיעוט של דתיים, מערכת שבת עולה כמה אלפי שקלים ועד שנגייס את הכסף ויתקינו את המערכת יעברו עלינו כמה שבתות טובות. האם אפשרי לסמוך על ספק פסיק רישא בדרבנן (למיטב ידיעתי מדובר בזרם חשמלי בלי להט) , מכיוון שיש סבירות גבוהה בפרט במשך היום שדיירים אחרים שאינם שומרים שבת לצערנו כבר משתמשים במים והפעילו את המשאבה?

  2. תכינו בקבוקים של מים לשתייה ונטילת ידים, ולגבי האסלה בשירותים אולי יש יותר להקל משום כבוד הבריות, אבל אינני רוצה להכריע בכך כלל.

  3. תודה וישר כוח גדול!
    זה מה שעשינו עד עכשיו, רק עכשיו אני מבין כמה מים צריך בבית. כמו אבותינו הקדושים "לעת צאת השואבות וגו'". לכבוד קדושת שבת!