יחסי עבודה תקינים

בסד
שלום לכבוד הרב
יש לנו עובדת במחלקה בעבודה אשר מציקה ומטרידה האם אני יכול להיות עמה בנתק ולא לדבר עימה כלל ?
האם מותר לי להתלונן נגדה ולבקש שירחיקו אותה מימני
כי זה מצב בלתי נסבל עד כדי העלבות והלשנות למעסיק מצידה על דברים שלא עשיתי בכלל

תשובה:

שלום רב

אני לא בטוח שהנתק יועיל לך במשהו… אני נוטה להאמין שזה רק יחריף את ההלשנות. הרבה יותר מועיל יהיה לפתוח איתה את הנשוא בצורה נעימה, גש אליה תאמר לה שאתה ארוצה לשוחח איתה, ותשאל אותה בצורה נעימה אם משהו בך לא מוצא חן בעיניה, מה בעצם מביא אותה לדבר הזה וכו'. תאמר לה שאתה רוצה להשתפר ואדרבה אתה שמח לשמוע וכו'. בסגנון הזה תראהשהיא משתנה לגמרי.

בהצלחה רבה