כשרות מסעדה בבעלות גוי – המשך

שלומות ;
מה הן המניעים לתת הכשר למסעדה צימחונית/טבעונית בבעלות גוי בחו״ל.
חומרי הגלם – כשרים ואין חשש לתולעים וכו׳
ומה ההבדל בהכשרת מסעדת גוי למפעל מזון – עובדים בשבת וימים טובים

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לתת הכשר למסעדה של גוי, אלא שצריך בשביל זה לפקח שחומרי הגלם אכן כשרים, יהודי מדליק את האש, לא מכניסים מוצרים ללא חתימת המשגיח, בודקים את כל הירקות עלים מחרקים [בירקות קטנים לא ניתן לבדוק וצריך מגידול מיוחד ללא חרקים] וכו' וכו', הבעיה היא לא שבת וחג, ממש לא… אבל חובה לעשות כל הנ"ל, זה שניתן לפקח זה לא מתיר לאכול במסעדה שאין בה פיקוח…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישר כח על התשובה!
    לגבי שבת וימים טובים:
    – המסעדה בבעלות גוי עובדת בשבת וימים טובים:
    1- דין בישול עכו״ם, הרי המשגיח לא יוכל להדליק וכו׳
    2- הכלים יצטרכו הכשרה ביום א׳?
    3- אם יש ענין בהשגחה ביום שבת וימים
    טובים ?

    תודות

  2. ברור שלא ניתן לתת הכשר למסעדה כזו שיש יום בשבוע שהיא אינה מפוקחת. אם היא מפוקחת בשבת וכל הבישול באש שהודלקה בערב שבת זה אפשר [לפחות לאשכנזים] אבל זה מריח לא טוב… קשה לי להבין איך המשגיח יסתדר שם…