יחסי שכנים ותפילה

שלום לרבנים 1בחושן משפט סימן קנו סעיף ג לכאורה וצא משם שאם אני לומד תורה ב4 בבוקר אף אחד לא יכול למחות בי האם זה נכון? 2 רציתי לדעת האם מנין שמתפללים בחדר ואני מתפלל מחוץ לחדר ורואה עוד אנשים שמתפללים מחוץ לחדר הם רואים את המנין שבתוך החדר ואני רואה אותם האם נחשב לי תפילה למנין? אשמח למקורות תודה רבה! ישר כוח

תשובה:

שלום רב

  1. זה לא מדוייק. ראה בפתחי תשובה שם שדברים חריגים שברור שאנשים מקפידים עליהם, אין היתר לעשות גם לצורך לימוד תורה. ואינני רואה כל סיבה ללמוד בקול רם לפנות בוקר כאשר יש אנשים ישנים שמתעוררים מכך. תלמד בשקט או תלך למקום שאינו מפריע.
  2. לא מצאתי כל מקור לכך שזה יועיל, בכל דברי הפוסקים מובא שצריך שיהיו רואים אלו את אלו, ראה בענין זה הרבה תשובות באתר.