איך רבי עקיבא ע"ה יכל לגרום טורח ציבור אם הציבור היה מתפלל במשך יותר משעה בתקופה חז"ל?

שלום כבוד הרב
שמעתי בשיעור בבית כנסת לא מזמן שאומרים שרבי עקיבא בציבור היה מתפלל בקצרה בגלל טורח ציבור,מצד שני אומרים שהחסידים הראשונים היו מכינים את עצם שעה אחת לפני תפילה,מן הסתם הם אם רק שעה הם היו מתפללים שמעתי בשיעור של הרב יוסף מזרחי שסביר להניח שהם היו מתפללים 3 שעות אם כבר,כלומר חצי יום היו מתפללים שלוש תפילות.
לא הבנתי איזה טורח ציבור היה יכול להגרם על ידו?

תשובה:

בגמרא מבואר שהיו מתפללים שעה [שמונה עשרה] ולכן היו שוהים בתפילה תשע שעות ביום, שלוש בכל תפילה [עם השהייה לפני ואחרי]. אבל חשוב לציין שחסידים הראשונים כך היו עושים אבל לא כל הציבור… רוב בני האדם היו מתפללים יותר קצר והיו טרודים במלאכתם..