מותר להתפלל לצדיק?

בסד
שלום לכבוד הרב
בשבת האחורנה שמעתע רבות המשפט הלכתי לצדיק באומן הצדיק הושיע אותי מס פעמים .
האם אין בזה איסור דורש אל המתים שכתוב בתורה ?
הרי הקב"ה הו המושיע והצדיק הו בבחינת שליח
אשמח למענה

תשובה:

שלום רב

הצדיק הוא גם לא שליח, שליח יש רק לנוצרים… יש מחלוקת אם מותר לפנות לצדיק שימליץ טוב עלינו לפני בורא עולם, כידוע המחלוקת בענין זה לגבי תפילת מכניסי רחמים בסליחות, אבל לפנות לצדיק שהוא יושיע, או להאמין שהצדיק מושיע, חלילה וחס! זה לא רק דורש אל המתים, זה מריח כפירה.וראה עוד כאן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    חרדים רבים מתפללים לאדמו"רים ולצדיקים רבים שיבקשו עליהם בשמיים. האם זה אסור ?
    למשל , יש נסיעות מאורגנות לקברי צדיקים. בשביל מה ? בשביל להתפלל לצדיק ?

  2. תפילה בקברי צדיקים ענינה שבזכות הצדיק הקבור כאן הקדוש ברוך הוא יתמלא עלינו רחמים, לא פונים לצדיק אלא לקדוש ברוך הוא בזכות הצדיק. גם אלו שפונים לצדיק זה רק שימליץ טוב עלינו, חלילה לא פונים אליו שהוא עצמו יושיע וכו', אלוקים הוא אחד…