נשמתו של יהודי

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי באחד ההרצאות של הרב יוסף מזרחי באנטרנט שמביא מקור שאומר הקב"ה ישראל והתורה חד הם [בארמית נראלי ככה זה כתוב" ישראל קודשא בריך הוא ואורייתא חד הם].
האם זה לא נוגד בצורה מסויימת את מה שכתוב בגמרא שלושה הקב"ה שונאם דל גאה עשיר מכחש וזקן מנאף,ועוד מקורות כי אם שלושתינו נחשבים אחד ויש לא עלינו יהודי שהוא עשיר מכחש דל גאה או זקן מנאף,כי לכאורה הקב"ה לא יכול לשנוא חלק מעצמו.

תשובה:

שלום רב

הסיבה שעם ישראל נחשב אחד עם הקדוש ברוך הוא, היא משום שהנשמה שלנו היא חלק אלו-ה ממעל והיא חצובה מתחת כסא הכבוד, ויש נשמות צדיקים שמשתלשלות מעולם האצילות ממש, כך שכיון שהדבר נוגע לנשמה ולא לגוף שלנו אין מקום לשאלתך. הנשמה היא תמיד זכה וטהורה אלא שלאדם יש בחירה והוא לפעמים נשמע ליצריו ולא לכוחות נשמתו, ואת זאת הקדוש ברוך שונא, נשמתו תמיד נשארת אהובה.