אריכות ימים בשביל מה?

מה כל הקטע של הגיל ?
ובשביל מה מאריכים לאדם 80 שנה ויותר אם יהודי יכל לקנות את כל העולם הבא שלו בשעה אחת ?
הרבה צדיקים חיו בקיצור שנים בניהם גם רבי נחמן.
יכל כבודו להסביר לי בשביל מה צריך אריכות ימים ?
אם הסוף של כולם שווה אותו דבר באדמה. ולמעלה אין זמן גם ככה וככה.
אז אריכות ימים זה למעשה שקר או הונאה או כביכל מתנה ביחס למי שנותן אותה כלומר לאלוקים זה מתבטל ב- 60.
כי אלוהים לא מוגבל בכלום.
אז למה אלוקים מאריך לאנשים מסוימים את החיים ?
אם למעשה המהות של הנשמה לעולם זה ב"ה להגיד לאלוקים סליחה
לעשות תשובה.

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את שאלתך! זמן מאפשר הזדמנויות נוספות, זה כלל לא משנה מה חשיבות אותו הזמן אצל הבורא, לך כאדם כל רגע של חיים מאפשר עוד הזדמנות לאגור משהו לחיי העולם הבא, עוד מצוה עוד זכות כל בר מקדם, אין גבול לחיי העולם הבא. נכון שיש קונה עולמו בשעה אחת, אבל זה דוקא בדבר דרסטי מאוד, באופן כללי על כל מעשה יבואו עם האדם בחשבון לטוב ולמוטב.

בהצלחה לכולנו ושבת שלום.