הפרדה בשיש בין חלבי לבשרי

שלום וברכה!
כלי קלקר חד פעמי שבתוכו היה אוכל בשרי הונח על השיש. האם לאחר שהזזתי את הכלי אני יכולה לחתוך ולהניח על השיש כלים חלביים או אוכל חלבי ללא חשש מבלי נקיון השיש?
אשמח למענה והמון המון תודה! ושיהיה המשך שבוע נפלא!
תשובה:

שלום רב

חשוב מאוד להדגיש, יש לעשות הפרדה בשיש! אם האוכל היה בתוך הכוס בלבד ולא נטף החוצה, מותר להניח שם צלחת עם אוכל קר גם בלילנקות, ואם היה יבש מלמטה גם אוכל חם מותר, אבל תמיד צריך לחשוש שמא יטפטף פעם ולא נזהר או לא יהיה יבש ונשים חם. יש לייחד שיש מיוחד לחלבי ושיש לבשרי והכל יבוא על מקומו בשלום.

בהצלחה.