ממתי בן אדם עובר ממצב של עם הארץ למצב של תלמיד חכם?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם עכשיו יש בן אדם שחוזר בתשובה ונכנס לישיבה לדוגמא והוא התחיל ממש בתור עם הארץ,התחילו ללמד אותו וכולה,מאיזה נקודת מבט בן אדם יכול לקבוע ולהחליט "אני כבר לא נחשב יותר עם הארץ אני כבר נחשב תלמיד חכם" שחלים עליו דינים שאסור לו ללכת עם כתם שמן בחוץ שהוא מתחייב במיתה, כי בדרך כלל כשמדברים היום על תלמיד חכם עולה בראש תמונה של אדם שלבוש עם זקן לבן ועם חליפה של שחור לבן.
ועוד שאלה כבוד הרב שמעתי בהרצאה של הרב יוסף מזרחי שהוא אומר שבן אדם בדורות הקודמים שהיה בעל בית והיה נחשב "עם הארץ" בדור שלנו נחשב כמו רב,אם ככה האם יש לומר שבדור שלנו יש תלמידי חכמים?

תשובה:

שלום רב

ברגע שבן אדם נראה כבן תורה וניכר עליו שהוא בן ישיבה, חשוב מאוד שיקפיד שיהיה נקי ומסודר ודיבור נעים לבריות, כדי שיהיה שם שמים מתאהב על ידו.

דור דור ודורשיו, בכל דור שיש את הרבנים וגדולי התורה לפי מצבו של אותו דור וצרכיו, ואנחנו מחוייבים לכבד את גדולי התורה בזמנינו כפי שהיו מכבדים בדורות קודמים את גדולי התורה שבימיהם.