האם ה' קובע מי יפנה אלי ומה יגיד לי?

שלום וברכה כבוד הרב

האם לפני שבן אדם אומר לי משהו, פונה אלי וכו', ה' קבע שהוא יפנה אלי, ויגיד לי כל מילה ומילה שהוא יגיד לי? (כמובן שזה לא סותר בחירה חופשית אז אם מישהו קורא לא להתבלבל, רק לשאול אם צריך).
אפשר מקור לתשובה בבקשה?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

כל צער או שמחה הבאים אליך נקבעים על פי ה', כמו שאמרו חז"ל אין אדם נוקף אצבעו מלמעלה עד שמכריזים עליו מלמעלה, אבל אם הוא אומר לך מילה שאין בה כל משמעות לכאן ולכאן, ברור אמנם שכל היכולת לבצע זאת היא ממנו יתברך שהוא מחייה את העולמות ומקיים אותם בכל רגע, אבל אין כאן ענין של השגחה פרטית ביחס למה יאמר לך בבחינת שכר ועונש שהרי אין למילותיו משמעות לגביך.