דבר שלא הבנתי בין חז"ל לחפץ חיים

שלום כבוד הרב
שמעתי שיש רב גדול שמעתי בהרצאה של הרב אמנון יצחק,נראלי מדובר בחפץ חיים שהוא אמר שבן אדם שכדי ל"התחמם" בתורה צריך ללמוד 4 שעות ברצף ומעל ארבע שעות ברצף כל מה שהוא לומד נקלט יותר טוב
אני לא זוכר בדיוק את מה שמדובר אולי כבוד הרב מבין
עכשיו לא הבנתי משהו איך זה מסתדר עם מה שחזל אמרו שבן אדם לא טוב שהוא ישב הרבה שזה גורם בעיה ל"תחתונית",עכשיו מן הסתם ללמוד 4 שעות ברצף זה הרבה זמן לשבת ובאמת עניין אותי איך זה מסתדר שתי הדברים הללו איך מצד אחד הוא ידע שבן אדם לא טוב שישב הרבה ומצד שני אומר שצריך ללמוד ארבע שעות ברצף בישיבה

ומנגד עניין אותי איך זה מסתדר בישיבות? כי הרי בבתי ספר תמיד נותנים איזה הפסקה כל שעה להתאוורר וזה עניין אותי באמת בישיבה איך זה הולך נותנים להם כל שעה הפסקה וכו נכון?

תשובה:

שלום רב

כדי לא להנזק מישיבה ממושכת אפשר באמצע להעמד וללמוד מעט בעמידה, משום כך יש בישיבות גם סטנדרים… אין צורך לשבת רצוף כל הזמן אפשר למתוח איברים!

שנזכה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל אם בן אדם מגדולי הדור ידע שלשבת הרבה פוגע ב"תחתונית" והוא רוצה לקיים אתזה אז יוצא שהוא לכאורה עובר על דבריו של החפץ חיים
    והחפץ חיים בעצמו ידע על הנושא הזה שלשבת הרבה זה לא בריא "לתחתונית"
    וגם אפשר לשאול מה הפירוש של זה כי הבנתי שזה משהוא בגב האם זה נכון?