המחיר בקופה היה נמוך מהרשום במדבקה שעל גבי המוצר

שלום,
על מוצר שקניתי היה רשום סכום מסויים, וכשבדקתי בבית את החשבון ראיתי שהמחשב חייב סכום אחר עבורו, נמוך בכמה שקלים..
האם עליי להודיע לחנות ולהחזיר את ההפרש?

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב להודיע לחנות ולא להחזיר את ההפרש (גם אם היית מתבקש לעשות זאת).

החוק קובע שאם מעלים את המחירים יש לעדכן את המדבקות על המוצרים ולאחר מכן את הקופות. ולהיפך, כאשר מורידים את המחירים, יש לעדכן תחילה את הקופות ולאחר מכן את המדבקות. המחיר הקובע תמיד אמור להיות הנמוך מבין השניים. כך, שמצוי שהמחיר בקופה יהיה נמוך מהרשום על המוצר. זו לא טעות, אלא התנהלות בהתאם לחוק.