מי הוא גדול הדור?

שלום לרבנים רצחסות בפוסקים איך יודעים מי גדול דור? רציתי לדעת איך אני יודע מי גדול דור האם יש היתיחסות בפוסקים לכך איך יודעים? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אין בענין זה כללים, גם אין בהכרח אדם אחד מסויים שהוא גדול הדור. באופן כללי יש לשמוע להוראות חכמי ישראל, ולכן, כאשר רבים מבני התורה רואים באחד מחכמי ישראל את מנהיגם הרוחני, כדאי ללכת בדרכם ולהשמע להוראותיו. לעיתים יש תלמיד חכם גדול שאינו מתאים או אינו רוצה בהנהגה ציבורית, כך שזה לא בהכרח שעשינו בחינה לכל הת"ח וזה שקיבל את הציון הגבוה ביותר נבחר להנהגה… זהו הליך שנוצר על ידי האמון שנותנים תלמידי חכמים באחד מגדולי ישראל.

בהצלחה.