נושאים

שלום שתי שאלות. קודם ליפעמים יש לי חשק להיתייעץ אים לדוגמא שאלתי פעם פוסק דבר כזה היינו פוסק מוסמך לדוגמא אותכם ויש לי חשק לישאול פוסק אחר אותה שאלה מה לעשות לישאול?או שזה סתם מיותר ויכול להביא אותי לבילבולים.? ועוד שאלה פעם שמעתי בשיעור של הרב זמיר שאומר בשם המקובל הרב יהודה פתייא.שידוע שהיו מיתגלים אליו נשמות והיה מתקן דברים עצומים. אז כתוב שם בסיפרו שאסור ליקרוא לתינוק שנולד על שם אדם שניפטר כי האדם שניפטר יתגלגל בתוך אותו התינוק שיולד ואים זה אדם רשע זה יכול להיות בעיה לאדם שנולד. אז אני קרוי על שם חבר של אבי שניפטר מה אני הבדוק מי הבנאדם הזה כי על פי זה אני גילגול שלו. או ביגלל שנולדתי ואיך שנולדתי אז הייתי גר אז זה שונה.

תשובה:

שלום רב

אתה יכול לשאול את מי שאתה רוצה, אבל זה לא כדאי, אתה סתם מסתבך עם עצמך, תשאל שוב, ותתחיל להשוות ולהתבלבל, ואז תריץ באופן בהול שאלות הבהרה… אל תשאל ואל תעשה לעצמך בעיות.

כל עם ישראל נוהג לקרוא על שם אנשים שנפטרו מזה מאות שנים, ולא שמעתי למי שמפקפק בענין הזה! בכל מקרה גר מקבל נשמה חדשה.

יום נעים!