ניכוי זכויות למי שנעשה לו נס

לכבוד הרב שליט"א, שלום!
שמעתי שיעור בנושא ובלכתך בדרך מפי הרב יצחק כהן שליט"א מתוך הזוהר הקדוש עם פירוש מתוק מדבש. והרב אמר בשיעור שאדם שלא שומר את נפשו בדרכו ועושים לו נס מקצצים ממצוות שעשה. האם יש תיקון מסוים שאדם יכול לעשות בכדי להחזיר את המצוות שאיבד.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על תיקון, פשוט עושים כל הזמן את רצון ה' וזוכים לכל הטוב הצפון לצדיקים… אבל שים לב שמדובר בנס גלוי של ממש, זה שאדם הגיע למחוז חפצו זו לא סיבה לנכות לו מזכויותיו. לכן צריך להזהר לא לשבת תחת כותל רעוע שעלול על פי מומחים ליפול בכל רגע, לא ללכת ללא צורך למקומות שיש בהם סכנה, לעשות הטוב והישר בעיני ה' ובעזרת ה' נזכה לכל השפע הנצחי!