המתנה בין בשר לחלב לחולים

שלום וברכה!
אני מאושפז בבית חולים וכרגע מה שמותר לי לאכול זה רק נוזלים (מים או מרק צלול)
ואני חייב לאכול איזה סוג של שתיה שזה אוכל מפורק והוא חלבי..
האם אני צריך לשמור שש שעות בין מרק בשרי לאוכל של החלבי
בתודה ובברכה

תשובה:

שלום רב

חולה במצבך שזה מה שאתה יכול לאכול וכו', די שימתין שעה אחת בין בשר לחלב ולא צריך יותר. אבל תשתה מים בין הבשרי לחלבי.

רפואה שלמה ושבת שלום!

מקורות:

שו"ת חתם סופר יו"ד סי' עג וחכמת אדם כלל מ סעי' יג. וע"ע שו"ת שבט הלוי ח"ב סי' לב ושו"ת אבני ישפה ח"ה סי' קא. בפרט יש להקל בענין זה במקרה שלך שלא אוכלים בשר ממש אלא מרק שהתבשל בו בשר, שיש שהקלו בזה ראה פרי מגדים סי' פט ס"ק ה.