ביטחון בה' לעומת חובת ההשתדלות

שלום רב
תודה לאל נשוי עם 2 ילדים+המשך בעזרת ה יתברך כרגע האשה לא עובדת תקופה ארוכה ההוצאות גדלות(שכירות משפחתון ועוד) ואני חושב על עבודה נוספת , האם זה ממעיט בביטחון בה' כשההוצאות מרובות מעל ההכנסה וברצוני לעבוד שעות נוספות או עבודה נוספת? לציין שההוצאות זה רק הוצאות מחייה, תודה

תשובה:

שלום רב

חלילה לומר שלעבוד זה חסרון בבטחון! במדבר ירד לבני ישראל מן מהשמים ליד פתח הבית, היום לא זכינו לזה… חובת ההשתדלות היא לעבוד כפי שאנשים במצבך ומעמדך הכלכלי רגילים לעבוד כדי שתוכל לפרנס את ביתך, יחד עם זה נזכור תמיד שהפרנסה ההוצאות וההכנסות הכל מאת ה' יתברך והוא זה שנותן ברכה בכסף וכו', ובעזרת ה' תדעו שפע ברכה והצלחה וכל הישועות!

שבת שלום.