שכר שדכנות

כב' הרב שלום
שלחתי את שמעון להציע בן של ראובן לבת שלי. אמרתי לו אם השידוך יוצא לפועל אני משלם רק שני שליש. ההצעה היא נטו שלי גם שם הבחור וגם ביתי, שמעון הוציא את השידוך לפועל. שאלתי אם אני צריך לשלם לו באמת רק שני שליש. ואם על החלק של החתן אני גם מוריד ממנו שליש כי אני הצעתי את השמות
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

מאחר שהתנית  מפורש, שמהצד שלך אתה חייב רק שני שליש. אולם השכר של הצד השני לא יגרע כיון שאתה אחד מהצדדים אין לך את זכויות של המציע.