לחם שחומם בטוסטר חלבי עם ביצה שבושלה בכלי בשרי

שלום חיממתי לחם בטוסטר חלבי. ואכלתי אותו עם ביצה שהכנתי במחבת בשרי. מה הדין

תשובה:

שלום רב

אם הטוסטר נקי לגמרי, ולא נעשה בו חלבי ב24 שעות האחרונות [בן יומו], מותר לאכול את הלחם עם החביתה, אולם אם נעשה בו דבר חלבי ב24 שעות יש בענין זה חילוק בין ספרדים שנהגו להקל בזה בדיעבד שכבר נעשה, לאשכנזים שנהגו לאסור זאת מכל וכל. כמובן הכל בתנאי שהביצה נעשתה אף היא בכלי בן יומו או כלי שמלוכלך בבשר ממש, אם הכלי אינו בן יומו ואינו מלוכלך מותר כנ"ל. בקיצור הדברים, כדי לאסור, צריך ששני הכלים יהיו בני יומם או מלוכלכים בשיירי מאכל, אבל אם אחד מהם נקי ואינו בן יומו מותר, ולמנהג הספרדים די בכך שהוא נקי אף שהוא בן יומו.

בהצלחה