תספורת לילד בספירת העומר

שלום כבוד הרב, האם מותר לספר את הבן שלי בתקופה הזו?הכוונה לתספורת בעומר.
תודה

תשובה:

שלום רב

גם ילדים לא מסתפרים בספירת העומר, הן משום מצות חינוך והן משום עגמת נפש של ההורים שאף היא חלק מהאבלות, אלא אם כן הם מצטערים בכך ביותר.

מקורות:

ראה תרומת הדשן סי' קנב ומגן אברהם סי' תקנא ס"ק לח, וראה חיי אדם כלל קלג סעי' יח שאף קודם שבאו לגיל חינוך יש לאסור, וראה הלכות חג בחג עמ' סט בשם הגרי"ש אלישיב שהקל בזה כאשר הקטן מצטער.