זמן הכנת התבשילים ליו"ט ושבת שאחריו

שלום

א. האם יש ענין להכין את התבשילים לשביעי של פסח דווקא ביום טוב עצמו או שאפשר להכין גם בערב יו"ט או יום שלפניו?

ב. מתי עדיף להכין את התבשילים לשבת שאחרי שביעי של פסח השנה, ביום טוב עצמו לשבת או בערב יו"ט?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. אפשר להכין את התבשילים גם ביו"ט עצמו. אולם ברור שניתן להכין את זה מבעוד מועד, ובחג עצמו לנוח מעט…

ב. גם לשבת אפשר הכין בערב יו"ט אולם אם עשו עירוב תבשילין מותר להכין גם בחג עצמו. (עד סמוך לשבת).