הדלקת נרות ועירוב תבשילין בשבת הסמוכה ליום טוב

שלום וברכה ומועדים לשמחה!
1) מדליקים נר לכבוד החג, וביום שישי אני יכול להשאיר נגיד נר נשמה עד צאת השבת? אני צריך להדליק נרות של חג כמו בשבת ולהעביר לנרות שבת מהאש שדולקת או שאפשר נר נשמה שידלוק עד צאת שבת?
2) עירוב תבשילין עד מתי? ואיזה מאכלים אני יכול לשים?

תשובה:

שלום רב

  1. חובה להדליק נרות לכבוד שבת ולא די בנר שידלק מעצמו מערב החג, ולכן, יש להניח מחר עם הנרות נר נשמה ממנו תעבירי אש ביום שישי אחרי הצהריים בזמן הדלקת נרות, כיון שאסור להדליק אש חדשה ביום טוב ומותר רק להעביר מאש אחרת.
  2. עירוב תבשילין יש לעשות מחר בערב החג, ונהגו לעשות מאפה ותבשיל, בדרך כלל מצות וביצה קשה, ובכך מתירים גם את האפייה וגם את הבישול. את הנוסח הנאמר יש לראות בסידור. על פרטי הדינים ראה כאן.