האם מותר להגעיל כלים בתוך חול המועד?

בס"ד האם מותר להגעיל סיר לצורך חול המועד ומועד בזמן חול המועד?

תשובה:

שלום רב,

כלי שהכשרתו על ידי הגעלה ששם טעם ההיתר הוא משום שאינו בן יומו ובטל בשישים, לא ניתן להכשירו בתוך הפסח, כיון שאז חמץ אסור אפילו במשהו, ואפילו בנותן טעם לפגם. אמנם דין זה אינו אמור אלא למנהג בני אשכנז, אבל למנהג בני ספרד שמקילים בנותן טעם לפגם בפסח, אפשר להכשיר כלי שאינו בן יומו.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ תנב סעי’ א ומשנה ברורה שם ס”ק י, על פי שו”ע ורמ”א בסי’ תמז סעי’ י.