לתרומות לחץ כאן

בצל שטוגן בכלי בשרי והועבר לכלי חלבי

אשתי טיגנה בצל עם מעט שמן בסיר בשרי ולפני שנגמר טיגונו [השחים] העבירה את הבצל לסיר חלבי להמשך הטיגון האם אפשר להגעיל את הסיר החלבי במים או צריך ללבנו באור?

תשובה:

שלום רב

כיון שהבצל כבר היה מטוגן הוא כבר לא נחשב דבר חריף, ולכן בסיר השני הוא כבר נ"ט בר נ"ט שלדעת השו"ע הסיר השני כשר וגם הבצל, ולדעת הרמ"א יש לאסור, רק אם הסיר השני היה בן יומו, כלומר שבישלו בו חלב ב24 שעות האחרונות לפני הטיגון. כיון שכך גם ניתן להקל שהטיגון הזה אינו נחשב כבישול באש ממש ואין צורך גם לדעת הרמ"א בליבון, כיון שהיה שם מעט שמן.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל