חתונה בספירת העומר

שלום, אני ובן זוגי רוצים להתחתן בשנת 2017
בחודש אפריל או מאי.
אשמח לדעת אם התאריך 25.4.17 הוא תאריך שרב יכול לחתן? בגלל ספירת העומר.
בנוסף אשמח לדעת תאריכים נוספים שהם אפשריים לחתונה באפריל ומאי של שנת 2017.
בן זוגי הוא מבית אב אשכנזי.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

השאלה הזו אינה נוגעת דוקא לרב, ההלכות שהרב מחוייב בהן כל יהודי אחר חייב בקיומן בדיוק באותה מידה… ובודאי החתן והכלה שענין זה נוגע להם בעיקר…

ה25/4/17 חל בכ"ט בניסן ואסור להתחתן ביום זה. מיום ל"ד עומר מנהג הספרדים שמותר להתחתן והאשכנזים מחמירים בזה כל ימי הספירה.

מקורות:

ראה כאן.