לתת מעשר כספים או לשלם חובות

שלום,
רציתי לשאול ממה נותנים מעשר כי לא הבנתי.
איזה הוצאות פטורות ממעשר?
יש לי כרגע משכורת אך אני גם צריכה להחזיר כספים שהלוואתי מחברה ומאחותי
אני גרה אצל אחותי והיא משלמת בשבילי הרבה דברים
בעבר נתתי מעשר והפסקתי וכרגע התחלתי לעבוד אבל אין לי עודף של כסף מעבר לחובות לכן אני לא יודעת מה לעשות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המלווים מבקשים לקבל את ההלוואה חזרה בהקדם, אסור לך לתת מעשר, משום שאסור לתת צדקה במקום לשלם חובות. אבל, אם הם מוכנים להמתין בחפץ לב, אין איסור לתת מעשר, אבל גם חובה אין, משום שאדם שאין לו פרנסה בריווח אינו חייב במעשר.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 22.