תבנית חלבית עם שומן בשר

תבנית חלבית לא בת יומה, עם מאכל פרווה, נגעה מבחוץ בשומן בשרי וכך הוכנסה לתנור. איזה ליבון צריך לתבנית?( האם מספיק ליבון קל)

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר בתבנית שאינה בת יומה מספיק ליבון קל, להכניס אותה נקייה לתנור אחרי 24 שעות מהשימוש האחרון, ולהפעילו על חומו המירבי חצי שעה. המאכל הפרווה מותר באכילה, כיון שהתבנית אינה בת יומה ומשום שיש בו שישים כנגד הבליעה.