מפה חלבית שנפל עליה בשר חם

שלום רב,
מפת שולחן מפלסטיק חלבית שנפל עליה חתיכת עוף חמה ומיד הוסרה מהמפה, מה דין המפה?
רוב תודות.

תשובה:

שלום רב

לכאורה אותו מקום שם במפה אכן נהיה בשרי, ואם תיפול שם חתיכת פשטידה חלבית וכדומה חמה היא תאסר באכילה. אולם, כמובן לאחר 24 שעות המפה כבר לא תאסור מאכלים, וכפי שכל בליעה שאינה בת יומה אינה אוסרת, וממילא ניתן גם יהיה להשתמש בה לחלבי, משום שבדרך כלל לא אמורים להניח שם מאכל חם ישירות על המפה, אלא צלחת חמה, ומגע יבש בין כלים אינו אוסר, והנחת מאכל קר ודאי אינה אוסרת, וכיון שגם אם תיפול שם פשטידה היא לא תאסר, לא צריך לאסור את המפה בשימוש. לכן, יש לנקותה היטב, להמתין 24 שעות מאז שנפלה עליה אותה חתיכה, אחר כך לערות מים רותחים מהקומקום על מקום הבליעה, ואז ניתן להחזירה לשימוש חלבי.