התנהלות מול קשיש שמסרב לטפל בהגיינה האישית

אדם מבוגר שמידי פעם ולעיתים קרובות עושה פיפי במכנסיו ומסריח את כל בית הכנסת קאשר ה דבר נעשה בעיני הציבור שאין לו שליטה על עצמו מה ההלכה לגביו ועל ילדיו לא שולטים בו ובמעשיו ולאחר שהמשפחה יודעת זאת?

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב להדגיש! היהודי הזה הוא אדם שנברא בצלם, ובצעירותו הוא היה בדיוק כמו כל אחד מאיתנו!! אם הוא בא לבית הכנסת סימן שזה עושה לו טוב ומי אנחנו שנמנע זאת ממנו? אני לא בטוח מה מצוה גדולה יותר, לשמח יהודי אומלל לעת זקנתו או תפילה בציבור…

מה שצריך לעשות כאן הוא בשני מישורים: א. כאשר הדבר קורה יש להתנהג לפי הכללים המובאים בהלכה בסי' עז, להטיל לתוכם רביעית מים, ואם יש ריח רע, לשפוך מים עד שיכלה הריח או להרחיק משם ד' אמות ממקום שכלה הריח וכו'. ב. יש למצוא את הדרך לטפל ביהודי הזה! אני משוכנע שיש אנשים שיש להם השפעה עליו, אם זה רופא או רב בית הכנסת, שישכנעו אותו לנהוג כפי הראוי מבחינת ההגיינה האישית, ובכך הוא ירגיש הרבה יותר טוב.

בזכות החמלה והעזרה, שיתקיים בכולנו "אל תשליכני לעת זקנה".