עליה לקבר בשנה מעוברת

שלום רב…
גיסתי נפטרה בתאריך י"ג אייר תשע"ה (2.5.2015 ).
ואני מבקש מכבודכם לדעת מתיי לעשות לה את האזכרה של שנה..
כי השנה היא שנה מעוברת..האם באותו תאריך עברי בלי להתחשב שהשנה מעוברת?..או 12 חודש ..אנה אבקש את תשובתכם כדי שאדע באיזה תאריך לעשות לה את האזכרה ..תבורכו ממרום..
תודה …

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש דעות חלוקות, כפי שביאר בהרחבה בס' פני ברוך, יש שדייקו מלשון השו"ע שנהגו לעלות בתשלום י"ב חודש שאין לזה קשר עם יום השנה, ועיקר העלייה היא ב12 חודש וכך הכריע הגר"ע יוסף זצ"ל ויש שנהגו לעלות ביום השנה, המנהג הרווח הוא לעלות ב12 חודש ואם יש אפשרות לאסוף שוב את האנשים, לעלות שוב כעבור חודש ביום השנה.

בשורות טובות.