כיבוד לבית הכנסת באזכרה

שלום לכבוד הרב
רציתי לדעת מה נהוג להביא ככיבוד לבית הכנסת ביום אזכרה של שנה ראשונה לאמא, על פי עדות אשכנז
תודה

תשובה:

שלום רב,

אין בזה מנהג מסוים אתה יכול להביא מה שאתה רוצה. העקרון הזה הוא שהברכות אותם יברכו הציבור על המאכלים יהיו לעילוי נשמת אמא. לכן בעצם כל ברכה שנקפיד עליה נוכל לומר שזה לעילוי נשמתה. המנהג בדרך כלל שמרבים בברכות, כלומר מביאים מכל סוגי הברכות שיש, הגפן אדמה עץ מזונות שהכל…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נוהגים לקרוא את פרקי התהילים הבאים: לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל. לאחר מכן אומרים מפרק קיט את הפסוקים המתחילים באותיות השם של הנפטר [ללא שם הוריו], ואחר כך את הפסוקים המתחילים באותיות נ,ש,מ,ה [פרק קיט מסודר לפי סדר אותיות הא’ ב’]. לאחר מכן יש תפילה בספרי תהילים שמתחילה במילה אנא, שניתן לאומרה שם לאחר אמירת התהילים.
    ספרדים נוהגים להביא לבית הכנסת ברכות, כלומר מאכלים מברכות שונות כדי שיברכו לעילוי נשמתו, לא חייב סעודה.
    העיקר להתחזק במשהו במצוות לעילוי נשמתו, בשבת כשרות או כל דבר אחר, זה עושה את הנחת רוח הגדולה ביותר. כמובן אמירת קדיש בכל שלושת התפילות ביום האזכרה בבית הכנסת ונתינת צדקה.