עשרה ראשונים מול תפילה בנץ החמה

שלום הרב!
האם עדיף להתפלל בנץ או שמא עדיף להתפלל מאוחר יותר אך יהיה באותו בית הכנסת מעשרה ראשונים?
והאם קיימת מעלת עשר ראשונים במניין מאוחר?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא בא לבית הכנסת מעשרה ראשונים קודם התפילה של המנין השני ומתפלל שם ודאי שקיימת מעלת עשרה ראשונים. אולם ברור שמעלת הנץ החמה עדיפה על מעלת עשרה ראשונים אם אינו יכול לקיים את שניהם. ראה שו"ת איש מצליח ח"א או"ח סי' טו שהאריך בכל מעלות אלו, מה עדיף על מה כשלא ניתן לקיים את שניהם. והביא גם בשם האר"י ז"ל שהמעלה ללכת לבית הכנסת מעוטר בתפילין עדיפה גם על מעלת עשרה ראשונים (וראה עוד בכף החיים סי' כה ס"ק יח). ראה שם באיש מצליח בסוף התשובה.