עסקה בכרטיס אשראי שנדחית לחודש הבא בתוספת ריבית

שלום, רציתי לשאול ישנה אפשרות לשלם בכרטיס אשראי כמעט בכל חנות בפלוס 30 זאת אומרת שהתשלום על הקניה יעבור לחודש הבא וחברת האשראי לוקחת עמלה על הפעולה הזאת או סוג של ריבית מסוימת האם דבר זה מותר או אסור? האם היתר עיסקא מועיל לדבר זה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ההיתר עיסקא של חברת האשראי מועיל לזה. כדי להסתמך על היתר עיסקא צריך שיהיה לבעל הכרטיס עסק או נכס.

במידה ומדובר בכרטיס אשראי עם מסגרת בנקאית ולאחר ביצוע העסקה אין אפשרות לבטל ולהפוך אותה לעסקה רגילה, יש צדדים נוספים להיתר, גם מבלי להסתמך על היתר עיסקא.

מקורות:

עיין בתשובה כאן.