חזן שלא אמר קרבנות

האם אדם שלא קרא קורבנות ומתחיל מהודו יכול להיות חזן כאשר הוא פוגע בסדר העולמות?

תשובה:

שלום רב

אדם כזה יכול לשמש כחזן, שכן להלכה הוא יוצא ידי חובת התפילה ואין לערב בין הלכה לקבלה. אגב, כדי שלא להפך את הצינורות כלשון חכמי הקבלה, לא חייבים לקרוא את כל הקרבנות, ולכן אדם שמאחר לתפילה, יאמר לכל הפחות פרשת התמיד ובזה יצא ידי חובת חשש זה [אלא שבודאי לכתחילה כשאפשר יש לומר הכל מחמת הסוד שיש באמירת כל אחד מהדברים הללו וכדי שנהיה בבחינת ונשלמה פרים שפתינו].