קנס יומי על איחור בתשלום או במסירת החזקה

האם נוסח בחוזה המכר המורה כי אם מי מהצדדים (מוכרים ו/או רוכשים) יאחר מעבר ל-7 ימים התשלום/אחד מהתשלומים ו/או במסירת החזקה יזכה את הצד הנפגע בקנס 20 ש"ח ליום, מהווה איסור ריבית? ואם כן – כיצד ניתן להתחמק מכך?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בקנס יומי על איחור במסירת החזקה אין שום חשש של ריבית.

בקנס חד פעמי על איחור בתשלום גם אין בעיה, אבל בקנס לכל יום איחור בתשלום יש בעיה של ריבית. העצה היא להוסיף בחוזה שכל פרט שיש בו חשש ריבית יחול לפי היתר עיסקא של ספר ברית פנחס.

מקורות:

תשלום בגין מסירת החזקה באיחור הוא כדמי שכירות על הדירה ואין בכך שום חשש. לעניין קנס על איחור בתשלום חוב עיין עלון המשפט גליון 21 עמוד ה.