הפסק בין נטילת ידיים לברכת המוציא

האם יש בעיה ליטול ידיים להמוציא ורק אח"כ למרוח את הממרח או שיש בזה בעיה של הפסק?
וגם אם זה בעיה של הפסק כמה זה הזמן הנורמאלי לחכות בין לבין?

תשובה:

שלום רב

ודאי אין לעשות שום פעולה לכתחילה בין הנטילה לברכה אלא לברך מיד, לטעום ביס קטן ואז אפשר למרוח.

מקורות:

ראה רמ"א סי' קסו שאין לשהות יותר מכדי הילוך כ"ב אמה [כ10 מטרים]. אמנם ידועים דברי הצל"ח בפסחים שהכוונה להליכה של עקב בצד אגודל אבל עדיין זה זמן קצר מאוד. כמו כן כתב המשנה ברורה שם, שהפסק על ידי מעשה או הליכה חמור יותר, ואין לעשותו לכתחילה.