נטילת ידים לרוח רעה

בסד
שלום רב
האם נטילת ידיים 3 פעמים על כל יד לסירוגין מסוגלת לטהר את הידיים של האישה למרות שנגעה בדברים טמאים כמו כלב ובאיברים מוצנעים ?
אם נוטלת ידיה היא הופכת את ידיה לטהורים ? כאילו שטבלה ידיה במקווה טהרה ?

תשובה:

שלום רב

נטילת ידים שלוש פעמים לסירוגין מסירה רוח רעה, אין לזה קשר עם טהרה במקוה, אולם אין כל צורך במקים שהזכרת בנטילה כזו ודי בפעם אחת בלבד.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    תודה על התשובה אך העניין עדיין לא ברור לי כל כך. כשאני נוטלת ידיים באמצעות נטלה. אני מטהרת את ידיי ? כלומר אם נגעתי באברים מוצנעים או יצאתי מחדר שירותים ונטלתי ידיים, אני רשאית לברך ? כלומר לעסוק בדברים שבקדושה .. לקדש, להבדיל , להתפלל ? ונחשב לי שאני נקייה מטומאה ?