סיר בשרי שהוכנסו בו מים רותחים מכלי חלבי

שאלתי קודם את השאלה הזו:
הדחתי כלי פלסטיק פרווה במדיח חלבי לפני כמה שבועות. לקחתי סיר בשרי והכנסתי בו קוסקוס פרווה. ושפכתי מים רותחים לתוך הכלי פלסטיק ומשם לסיר הבשרי. מה הדין? עניתם לי לגבי המאכל שהוא בסדר, מה עם הסיר האם הוא גם בסדר? תודה

תשובה:

שלום רב

הסיר גם בסדר, כיון שהכלי החלבי לא היה בן יומו. וגם אם היה בן יומו, מדובר במים פרווה שרק קיבלו טעם חלב ובכניסתם לכלי הבשרי זה כבר טעם שני [ בשונה משאלתך לגבי המדיח כלים שם הטעם הבלוע בכלי הזכוכית מתבשל בו זמנית עם שיירי החלב, ואעפ"כ התרנו מהטעמים הנ"ל..].