אכילת בשר וחלב על אותה מפה

שלום לכבוד הרב שליט"א,
אדם ששתה חלב. והחלב נשפך תוך כדי השתיה על המפה. הוא ניגב את החלב מהמפה. ואחרי זמן מה הוא אכל דבר בשרי, וחתיכת בשר נפלה בדיוק על המקום שנשפך החלב. האם מותר לו לאכול את חתיכת הבשר. ומה הדין אותו מקרה אבל להיפך, קודם בשר ואחר חלבי.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם עדיין ספוג כאן חלב ודאי לא כדאי לאכול כך את הבשר. אם הבשר היה חם יש להשליכו, אם היה קר, יש לרוחצו. משום כך נהגו ישראל שלא אוכלים על אותה מפה בשר וחלב, אלא מחליפים את המפה.

אגב, גם להניח צלחת בשרית רותחת על חלב הספוג במפה גורם לאיסור בשר בחלב.

בהצלחה