עצב זה חטא?

לכבוד הרב שלום!
האם זה חטא להיות עצוב?כי לפעמים יש לי ימים שבהם אני מדוכא וכו'.האם אני חוטא?

תשובה:

שלום ידידי

העצב אינו חטא אבל הוא בהחלט נסיון, הוא עשוי להפיל את האדם ליאוש ולהביאו למקומות שלא היה רוצה להמצא בהם, לכן מוטל על האדם לעשות כל שביכולתו כדי להיות שמח בעבודת ה', להתבונן בכל מה שניתן לו מהבורא יתברך, להתבונן ביפי הבריאה ולהתחזק באמונה שה' איתו בכל צעד ובכל ענין.

חיים טובים ומאושרים!