סוד במספר 7 ביהדות

שלום כבוד הרב,

שמתי לב שיש איזשהו סוד במספר 7 בתורה. מהו הסוד?
כי למשל הנה הרבה דוגמאות שהבחנתי בהם:
7 רקיעים
7 מדורי גיהנום
7 ברכות
7 ימי אבלות של שבעה לא עלינו
7 שבתות
7 ימים בשבוע
7 כריכות של תפילין
7 ייפול צדיק וקם
7 ימים מלשון ים
7 שנות רעב במצרים ו7 שנות שבע
7 המינים
7 מצוות בני נוח
ויש עוד שאני פשוט לא זוכר.

תשובה:

שלום רב

במספר 7 יש קודם כל את הרובד של הפנימיות, שכן שישה צדדים יש לכל דבר, ארבע רוחות השמים מעלה ומטה, והסיפרה 7 מסמלת את פנימיות הדבר, כידוע בספרי מהר"ל במקומות רבים. לכן כל דבר שלם הוא בעצם בעל 7 פנים, ובהתפרטות גדולה יותר – 70, 70 פנים לתורה, 70 לשון.

על פי סוד, יש את 7 המידות: חסד גבורה תפארת נצח הוד יסוד מלכות, המסמלות את קודשא בריך הוא ושכינתיה, והם הביטוי המעשי של כל ההנהגה האלוקית. שלושת הספירות הקודמות להן, כתר חכמה בינה, או חכמה בינה דעת, מסמלות את ה"מוחין", כלומר בחינת השכל והמחשבה שמאחורי הביטויים המעשיים של האלוקות.

יום נעים.