לתרומות לחץ כאן

הכשרת כלי חרסינה

כלי חרסינה חלבי שאינו בן יומו שנאכל בו בשר חם בסכו"ם בשרי. מה דין הכלי? מה דין הסכו"ם?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי המנהג להחמיר לגבי כלי חרסינה ופורצלן שדינו כחרס שאין לו אפשרות הכשרה, אולם כאשר מדובר בסט יקר של כלים והדבר כרוך בהפסד, ניתן להקל ולהשתמש בהם לאחר הגעלה שלוש פעמים. כמובן הכל מדובר בבשר חם, מגע קר אינו אוסר.

הסכו"ם והאוכל מותרים כיון שהצלחות היו לא בני יומם.

בהצלחה

מקורות:

כ”כ בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו, שכיון שמדובר בהפסד גדול ובדרך כלל השימוש הוא ככלי שני ובדבר גוש שהוא רק חומרא, יש להקל באופן הנ”ל, ועל פי דעת העיטור שהכשר זה מועיל להם.

עריכה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל