איך עושים הגעלת כלים?

האם הגעלה יכולה להיות בשטיפת הכלים במדיח בטמפרטורה גבוהה של 70 מעלות?

תשובה:

שלום רב

הגעלה חייבת להיות במצב של רתיחה ממש, ועל ידי הטבלה, לכן לא ניתן לעשות זאת במדיח אלא רק בסיר גדול העומד על האש מלא מים, וכשהמים מבעבעים ממש, להכניס לתוכו את הכלי ולהשהות מעט שיחזרו הרתיחות, אחר כך יש לרוחצו במי ברז. כל הכלים הנוגעים בדבר – הסיר והכלים המוטבלים, יהיה לא בני יומם, כלומר לאחר 24 שעות ללא שימוש.

הכלים המוכשרים יהיו נקיים לחלוטין.