הפסק בין נטילת ידים לברכת המוציא

בזמן נטילת ידיים לסעודה האם יש חובה לראות את מקום הסעודה. יש מקומות כמו
אולמות אירועים שיש צורך לרדת קומה
כדי לנטול ידיים .
אודה ואשמח לקבל תשובה
בברכה
תשובה:

שלום רב

אין צורך לראות את מקום האכילה, אלא שלכתחילה יש להזהר שלא לשהות זמן רב בין הנטילה לברכה, וחכמים נתנו לזה שיעור – כדי הילוך כ"ב אמה, אולם בדיעבד או כשאין אפשרות אחרת, אפשר לשהות, ובלבד שלא יעסוק בדברים אחרים או ידבר, שזה כמובן נחשב הפסק.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' קסו. לגבי שיעור זה של כדי הילוך כ"ב אמה הקשו אחרונים שהרי הוא מועט מאוד, כ10 שניות, וכיצד ניתן להקפיד על כך? וידוע בזה ביאורו של הצל"ח בברכות, שכיון שדין זה נלמד מעבודת המקדש, המדובר הוא על הליכה כעין זו שהיתה במקדש – עקב בצד אגודל, ומכל מקום יתר על כן אין לשהות לכתחילה, אא"כ אין לו לחם משנה בשבת וכדומה וצריך להמתין לשאר המסובים.