נטילת ידים ביין

בס"ד.
שלום,
איך התירו ליטול מים ראשונים ביין ולא חלקו בין פחות מרביעית ליותר מרביעית שהרי יותר מרביעית יש ביזוי אוכלין?
תודה. ערן.

תשובה:

שלום רב

מה שצריך מותר לעשות כאשר אין לך ברירה אחרת. באופן כללי כשיש מים ודאי אסור ליטול בשאר משקים, ומסתבר שגם בסודה אסור, משום בל תשחית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכותב כותב 'ומסתבר שגם בסודה אסור', נא יעיין בסוגיא, דאיכא מ"ד דצורך אכילה מתיר לכתחילה אף ביין עי' ברכות נ ע"ב ולהלכה עי' ביאור הלכה סימן קס סעיף יב ד"ה לכתחלה שכתב וז"ל משמע דשאר משקין מותר לכתחלה לדעה זו וכ"כ הגר"א. ודע דלשיטת הפוסקים המבוארים בסימן קע"א אסור אף בשאר משקים משום הפסד אוכלין וצ"ע, הרי שנחלקו בזה הפוסקים, ואין סברתו הרמה של הרב המשיב מכרעת.