אפשר לקדש על יין תירוש לבן? וכף עץ הגעלה

שבת שלום כבוד הרב

1. אין בעיה לקדש על יין תירוש לבן נכון?
2. יש לאמי כף עץ ששומשה לפי דעתי גם לדברים חלביים וגם בשריים לאורך השנים (היתה לנו בעבר גויה בבית שבישלה באחד הסירים איזה משהו לא כשר שרימפס כמדומני, אולי השתמשה בכף הזאת איני יודע)
מאז ברוך ה' הכשרנו את הסירים וכו', למרות זאת היא מבשלת כבר זמן מה עם הכף הזאת כל מיני דברים בשריים.
האם האוכל שהיא מבשלת עם הכף הזאת הוא לא כשר?
כף עץ אפשרית להגעלה?

תשובה:

שלום רב

  1. לכתחילה עושים קידוש על יין אדום, שנאמר "תראה יין כי יתאדם", אולם זה כמובן לא מעכב ואם יש לך לבן זה בסדר גמור.
  2. אין להשתמש בכף הזו ללא הגעלה, אף שבדיעבד זה לא אוסר את המאכלים אם לא השתמש בה למין השני ב24 שעות האחרונות. הגעלה אפשרית רק אם הכף חלקה ונקייה לגמרי, במקרה שהיא מחורצת קצת יש להשליכה ולרכוש חדשה.

בהצלחה ויום נעים